Bormutato 2010.01.02. 17:43

Első...

Valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifolyólag úgy érzem, hogy nekem a borok, az éttermek és a gasztronómia terén állandó információhiányom van. Mindig érzem azt a belső késztetést, hogy olvasnom, tanulnom kell róluk, és amit lehet meg kell személyesen is tapasztalnom.
 
Tizenévesen a gasztronómiai érdeklődésem főleg a csokoládéra összpontosult, egyszerűen úgy éreztem, hogy lemaradok valamiről, ha bárhol megláttam valami új fajtát, és azt nem kóstolhattam meg. Hosszú idő után eljutott a kíváncsiságom a sajtokhoz is, majd újabb évek teltek el, mire a borok felfedezése következett. Idő közben pedig mind magasabbra kerültek az éttermekkel szemben támasztott elvárásaim is, mert ha egyszer belekóstolunk a jóba, akkor bizony eltolódik az a bizonyos origo...
 
A gasztronómia iránt tanúsított érdeklődésem pusztán hobbi. Ez biztosítja, hogy a napi rutin során nem unok rá, és nem is kényszerít semmi arra, hogy olyannal is foglalkozzak ami éppen nem különösebben érdekel. Az, hogy a megélhetésem semmilyen összefüggésben nincsen ezzel a hobbimmal, és 'kívülálló' fogyasztóként látom a gasztronómia világát, biztosítja azt, hogy a véleményemet nyugodtan felvállalhatom.
 
A szakmán kívül állásomnak persze elég komoly árnyoldala a szakmai hozzá nem értésem, amit persze szeretnék idővel fejleszteni, de nyilván megközelíteni sem fogom tudásban az ételek terén a Molnár B. Tamás - Bittera Dóra  párost (buvosszakacs.blog.hu), vagy a borok terén a Rohály Gábor - Mészáros Gabriella párt (www.borkollegium.hu).
 
Bő egy éve azt gondoltam, hogy ha indítok egy borokkal foglalkozó teljesen újszerű, adatbázis jellegű honlapot (www.bormutato.hu), akkor az majd kielégíti azon igényemet, hogy valami előremutatót tegyek az információáramlás terén, de most úgy érzem, hogy érnek olyan további impulzusok, amit megszeretnék osztani másokkal is. Ha esetleg másra nem is lesznek jó az írásaim, arra mindenképpen, hogy kicsit rendszerezem a gondolataimat és az általam tapasztaltakat, így pedig egy fajta naplóként fogok majd tudni visszatekinteni a jegyzeteimre.
 

Nem tervezek túl gyakran bejegyzéseket írni, mert attól tartok, hogy az a minőség rovására menne, és persze a páromtól is kikapnék, ha az eddiginél is többet ülnék a számítógép előtt, de ez majd úgyis adja magát...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bormutato.blog.hu/api/trackback/id/tr801639909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása